Храните в света са поевтинели  през февруари за седми пореден

...
Храните в света са поевтинели  през февруари за седми пореден
Коментари Харесай

Храните в света поевтиняват за седми пореден месец през февруари

Храните в света са поевтинели  през февруари за седми следващ месец, оповестиха от Организацията по издръжка и земеделие на Организация на обединените нации (FAO). Индексът на международните цени на храните се намали през предишния месец, защото по-ниските цени на всички типове съществени зърнени култури компенсираха значително възходящите цени на захарта и месото. Индексът, който наблюдава най-търгуваните в международен мащаб хранителни артикули, доближи осреднено равнище от 117,3 пункта през февруари по отношение на 118,2 пункта през предходния месец. Това е най-ниското равнище на показателя от февруари 2021 година насам, прецизират от FAO.

Индексът на зърнените култури спадна през февруари с 5% по отношение на януари и към този момент е с цели 22,3% под равнището си тъкмо преди година с помощта на упованията за огромни реколти от царевица в Южна Америка и конкурентните цени, предлагани от Украйна.

Цените на растителното масло пък се намалиха през февруари с 1,3% по отношение на месец по-рано и към този момент са с 11% под равнищата отпреди година на фона на вероятностите за несметно предложение от Южна Америка. Цените на рапицата и слънчогледовото олио също спаднаха с помощта на огромния експорт, демонстрират още данните на организацията, представени от БНР.
За разлика от това показателят на захарта на организацията на Организация на обединените нации се увеличи с 3,2% на месечна база, отразявайки непрекъснатите опасения по отношение на идното произвеждане на най-големия производител Бразилия и планувания спад на производството в Тайланд и Индия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР